New York Browni Cheesecake tarifi, cheesecake
tarifleri içinde apayrı bir yeri olan, cheesecakelerin babası
diyebileceğimiz mükemmel bir tariftir. New
York Browni Cheesecake’i diğerlerinden ayıran en önemli özellik, bisküvi
tabanlı değil, browni tabanlı olmasıdır.
Malzemeler:
Browni için;
·
150
gr bitter çikolata
·
1
yemek kaşığı kakao
·
1
su bardağı un
·
100
gr tereyağı
·
3
yumurta
·
1/3
su bardağı sıvı
yağ
·
¾ su bardağı
şeker
·
1
paket kabartma tozu
·
1
paket vanilya
·
1
tutam tuz
Krema için;
·
1
su bardağı toz şeker
·
2
yumurta
·
1
yemek kaşığı un
·
1
yemek kaşığı nişasta
·
3
yemek kaşığı limon suyu
·
400
gr mascarpone ya da labne peyniri
Hazırlanışı:
Önce tereyağı
ve bitter çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Ayrı bir yerde yumurta ve şekeri
çırpıyoruz. Sıvı yağı da ekliyoruz. Un, kabartma tozu, kakao, vanilya ve bir
tutam tuzu da ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Erimiş çikolata- tereyağı
karışımını da ekleyerek güzelce çırpıyoruz. Hazırladığımız kek karışımından 3-4
kaşık ayırıp, kalanını, kenarları güzelce yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt
kaplanmış kelepçeli kalıba boşaltıyoruz.
New York Browni Cheesecake’ in kremasını hazırlamak için, Yumurta,
şeker ve peyniri, şeker eriyene kadar çırpıyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyip,
homojen bir karışım haline gelene kadar çırpıyoruz. Limon suyu, bu tarifin
olmazsa olmazı.Limon, peynir ve çikolatanın çarpışması, resmen bir lezzet
patlaması yaratıyor. 3 yemek kaşığı limon suyu ölçüsü tam geliyor. Ne az ne de
çok koymamanızı tavsiye ederim. Hazırladığımız kremayı, kalıptaki kek
karışımının üzerine döküyoruz. Son olarak da, ayırdığımız kakaolu karışımı
üzerine şekilli bir biçimde döküp, çatalla sağa, sola çekerek süslüyoruz.
Önceden ısıtılmış 160-170 derecelik fırına atıyoruz. Üzeri hafif kızarıncaya
alıyoruz. İyice soğuyunca kalıptan çıkarıyoruz.
New York Browni Cheesecake hazır. Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder