İçeriğindeki yüksek lif oranı ve zengin minerallerle bamyanın faydaları saymakla bitmez.
Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayan bamya, retinayı korur ve
kataraktı önlemeye de yardımcı olur. Sinir sistemi üzerinde de olumlu etkileri
bulunan bamya, depresyonu azaltır. İhtiva ettiği C ve K vitaminleri sayesinde
bağışıklık sistemini güçlendiren bamya, kemikleri kuvvetlendirir. Bamyanın faydalarından biri de
içerdiği liflerin tokluk hissi yaratması ve diyetlerde sık sık önerilen bir
besin olmasıdır.
Klasik bamya tarifine eklenen nohut yemeğin besin değerini
oldukça arttırır. Fosfat, Fosfor, magnezyum, demir gibi pek çok önemli mineral
içeren nohut faydaları saymakla
bitmeyecek bir bitkisel protein
kaynağıdır.
Kırmızı et ile yemeğe katılan A ve B grubu vitaminleri,
çinko ve sodyum gibi değerli minerallerle Etli
Nohutlu Bamya, hem lezzetine doyamayacağınız hem de vücudunuz için çok
faydalı içeriğe sahip bir tariftir.
Malzemeler:
·
500 gr kemikli kuzu eti
·
1 kilo bamya
·
1 su bardağı nohut
·
1 baş soğan
·
2 diş sarımsak
·
2 domates
·
1 kaşık salça
·
Zeytinyağı
·
Tuz
·
Karabiber
·
Kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Kuzu eti ve nohutları, iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Bir tencerede soğanı ve sarımsağı zeytinyağında kavuruyoruz. İki domatesi küp
keserek ya da rendeleyerek soğanlara ekliyoruz. Domatesler yumuşayınca salçayı
da ekliyoruz. Eti haşladığımız suyu, etleri, nohutları ve ayıklanmış bamyaları
salçalı sosa ekliyoruz. Tuzunu, karabiberini de ilave ettikten sonra pişmeye
bırakıyoruz.
Not: Taze bamya
yerine konserve kullanacaksınız, yemeği birleştirdikten sonra 5-10 dakika
pişmesi yeterlidir.
Etli nohutlu bamyanız
hazır. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder