31 Ocak 2015 Cumartesi

Antep’in Yöresel Lezzetleri: Yoğurtlu Patates Tarifi



   
 

 

Yurdumuzun her köşesinin, kendine özgü, oranın adı söylendiğinde ilk akla gelen bir lezzeti mutlaka vardır. Antep yöresi de, baklavası ve kebaplarıyla anılır. Fakat Antep’in yöresel lezzetleri bununla sınırlı değildir. Etli, sulu yemekleriyle de Antep mutfağı çok zengin bir mutfaktır. Yoğurt, patates, et ve nohutun muhteşem birlikteliğini, safranın göz boyayan rengiyle birleştirince ortaya harika bir lezzet çıkıyor. Proteinden nişastaya, karbonhidrattan vitamine kadar insan vücudunun ihtiyacı olan her şey tek bir tabakta birleşiyor ve yanında başka bir yemek aramadan yiyeceğiniz, yemekle çorba arası, başlı başına bir öğün ortaya çıkıyor. İşte size, Antep’in yöresel lezzetlerinden Yoğurtlu Patates tarifi

 

Malzemeler;

 

  • 6- 7 orta boy patates
  • 1 su bardağı nohut
  • 500 gr kemikli kuzu eti
  • 500 gr yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı un
  • Safran
  • Tereyağı
  • Tuz

 
Hazırlanışı;

Kuzu eti ve nohutu büyükçe bir tencerede haşlıyoruz. Et iyice pişip lil lif ayrılınca, küp doğranmış patatesi ilave ediyoruz. Tuz ve üzerini geçecek kadar su ekliyoruz. Ayrı bir tencereye koyduğumuz yoğurdun içine yumurtayı kırıp güzelce karıştırıyoruz. Bir kaşık unu ilave edip, pürüzsüz bir karışım olacak şekilde çırparak, hafif ateşte devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayan yoğurtlu karışımın üzerine, yemeğin suyundan ekleyip, karışımı biraz incelttikten sonra, yoğurtlu karışımı devamlı karıştırarak ve yavaş yavaş patates, nohut ve ete ilave ediyoruz. Kapağını kapatıp, patatesler pişene kadar, hafif ateşte pişiriyoruz. Son olarak tereyağında erittiğimiz bol safranı yemeğin üzerine döküyoruz.

Antep’in Yöresel Lezzetlerinden Yoğurtlu Patatesiniz hazır. Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder