Közleme hem çok pratik, hem de sebzelere çok farklı bir
lezzet veren, bilindik bir yöntemdir. Hazırlanması çok kolay olan köz sebze salatası, içindeki C vitamini
kaynağı kırmızıbiber, yeşilbiber ve patlıcanın, kötü kolesterolü düşüren ceviz
ile birleştiği son derece faydalı bir tarif. Sarımsaktan korkmuyorsanız sabah
kahvaltıda bile yiyebilir, güne zinde başlayabilirsiniz. Arzuya göre sarımsak
olmadan da yapılabilir ama benim şahsi tercihim her zaman sarımsaklıdan yana.
Sadece sarımsağın damar tıkanıklıklarını önleyici ve antibiyotik etkilerinden
dolayı değil, aynı zamanda yemeklerin lezzetini ikiye katladığı için de. Köz sebze salatasını kahvaltıda,
sandviçlerin içinde, ya da her türlü et ve balık yemeğinin yanında meze olarak
değerlendirebilirsiniz.
Malzemeler:
·
2 adet Tatlı Kırmızı Biber
·
2 adet Yeşil Köy Biberi ( Damak zevkinize göre
acı, ya da tatlı veya karışık)
·
1 adet Patlıcan
·
1 diş Sarımsak
·
3 adet Ceviz
·
Yarım demet Maydanoz
·
Zeytinyağı
·
Tuz
·
Karabiber
·
Balsamik sirke
·
Nar ekşisi
Not: Sebzeleri istediğiniz miktara göre ayarlayabilirsiniz.
Hazırlanışı:
Biberler ve patlıcan közlendikten sonra, biberlerin zarları,
patlıcanın da dış kabuğu soyulur. Sarımsak ve maydanoz yaprakları ile birlikte
kesme tahtasına alınır. Bütün sebzeler iyice küçük parçalar haline gelip,
birbiriyle harmanlanıncaya kadar burada bir bıçak yardımıyla ince ince kıyılır.
Servis tabağına alındıktan sonra üzerine ceviz parçaları eklenir. Balsamik, nar
ekşisi, tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave edildikten sonra güzelce
karıştırılır. Maydanoz yaprakları ile süslenir.
Köz sebze salatanız
hazır. Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder