Türk mutfağının klasik lezzetlerinden biridir mercimek çorbası. Dört aşamalı bir
yemek olmasına rağmen yapımı oldukça kolay, çok lezzetli ve faydalı bir
tariftir. Et suyu kullanılarak yapıldığında lezzeti ikiye katlanır. İşte size
kolayca yapabileceğiniz, nefis Et suyuna
mercimek çorbası tarifi;
Malzemeler:
·
1 su bardağı kırmızı mercimek
·
3-4 su bardağı et suyu
·
1 yemek kaşığı un
·
2 yemek kaşığı tereyağı
·
1 yemek kaşığı salça
·
Tuz
·
Karabiber
·
Kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Mercimekleri bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su
ekleyip, haşlanmaya bırakıyoruz. Mercimekler haşlanırken, ayrı bir tavada bir
kaşık tereyağı ile unu kavuruyoruz. Unun kokusu gelince, bir kenara alıp
soğumaya bırakıyoruz. Un tamamen soğuyunca et suyunu yavaş yavaş ilave
ediyoruz. Haşlanan mercimekleri Blender’dan geçiriyoruz. Üzerine et suyu
karışımını ekliyoruz. Kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Bu sırada, kalan bir
kaşık tereyağında salçayı eritiyoruz. En son kırmızıbiberi de ilave edip altını
kapatıyoruz. Salçalı sosu, tuz ve karabiberi de yemeğe ilave ederek, bir süre
kısık ateşte lezzetler birbirine geçinceye kadar kaynamaya bırakıyoruz.
Et suyuna mercimek
çorbanız hazır. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder