Çok lezzetli bir meze olan Çerkez tavuğu, genellikle yılbaşı, bayram gibi özel günler için hazırlanan sofralarda boy gösterdiği için, yapımı meşakkatli sanılan, oysa gayet kolay bir tariftir. Tavuğu ince ince didiklemek dışında uğraştırıcı bir tarafı yoktur. İyi bir Çerkez Tavuğu, tavuğun elle didiklenmesiyle yapılır ama buna üşeniyorsanız ya da vaktiniz darsa, bir mutfak robotu da işinizi görür.
Malzemeler:
·
1 bütün tavuk
·
3-4 dilim bayat ekmek içi
·
1 su bardağı ceviz
·
3-4 diş sarımsak
·
1 adet soğan
·
Tuz
·
Karabiber
·
Zeytinyağı
·
Kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Bütün tavuğu, bir adet bütün haldeki soyulmuş soğan ile
birlikte haşlıyoruz. Soğan tavuk suyuna aroma vermek için, haşlandıktan sonra
soğanı kullanmıyoruz. Haşladığımız tavuğun derisini ve kemiklerini çıkararak
tavuğu ince ince, lif lif olacak şekilde didiyoruz. Tavuk suyu, bayat ekmek
içleri, ceviz ve sarımsağı robottan geçiriyoruz. Didilmiş tavukları, tuzu ve
karabiberi ekleyerek, bütün malzemeleri güzelce harmanlıyoruz. Eğer gözünüze
katı görünürse biraz daha tavuk suyu, sıvı görünürse de biraz daha ekmek içi
ekleyerek doğru kıvamı bulabilirsiniz. En son zeytinyağında hafif kızdırdığımız
kırmızıbiberi üzerine gezdiriyoruz.
Çerkez Tavuğunuz
hazır. Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder