31 Ocak 2015 Cumartesi

Kremalı Brokoli Çorbası


 
 

B1 ve C vitamininden zengin brokolinin faydaları saymakla bitmez. Mide, Akciğer ve cilt için çok faydalı olan brokolinin içeriğindeki beta karoten maddesi, havuçtan bile fazladır. Beta karoten aynı zamanda kansere karşı da kuvvetli bir savaşçıdır. Kalorisi çok düşük bir sebze olan brokoli, diyetlerin de vazgeçilmez bir parçasıdır. Haşlanarak ya da çiğ olarak yenebilir. Fakat bilindiği gibi sebzelerin suyunu ya da çorbasını tüketmek çok daha faydalıdır.

Kremalı Brokoli Çorbası Tarifi, son derece kolay ve de az malzemeyle yapılan, 15-20 dakikada hazırlanabilecek, lezzetli bir reçetedir.

Malzemeler:

·         500 gr brokoli

·         200 ml krema

·         1 su bardağı süt

·         1 küp tereyağı

·         Tuz

·         Karabiber

Hazırlanışı:

Brokolinin sadece çiçekleri tencereye yerleştirilir. Tencerenin yarısına kadar su ( istenirse et suyu da konabilir) doldurulur ve brokoliler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra, blender’dan geçirilir. Püre haline gelen brokoliler, süt ve krema ilavesiyle çorba kıvamına getirilir. Tuz ve karabiberi eklenir. Bir küp tereyağı da ilave edilerek, birkaç dakika kısık ateşte kaynamaya bırakılır. İstenirse bir kaşık un kavrularak yapılan terbiye de süt ve krema ekleme aşamasında çorbayı daha kıvamlı hale getirmek için brokoli püresine eklenebilir. Ama kendisi zaten yeterince kıvamlı bir püre olan brokoli, sadece krema ve sütle de son derece lezzetli bir çorba oluyor.

Kremalı Brokoli Çorbanız hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder