Çok çeşitli köfte tarifleri, herkesin sevdiği bir köfte şekli olduğunu biliyorum. Ama
dünyanın en güzel köftesi bence kızarırken çıkardığı muhteşem koku ile iştahın
bütün kapılarını açan anne köftesi.
Her anne köftesi anneye göre değişir
tabi. Bu nedenle herkesin annesi nasıl kendine güzelse, anne köftesi de kendine güzeldir. Ben benim anneminkini yazacağım.
Köfte yaparken
işinizi çok kolaylaştıracak ve köftenizin kıvamını ve lezzetini mükemmele
yaklaştıracak bir yöntemden bahsetmek istiyorum öncelikle. Bayat ekmeklerinizi
ve maydanozu rondoda çekerek iyice un haline getiriyorsunuz. Bir süre açıkta
kurumaya bırakıyorsunuz ve sonra buzdolabı poşeti içinde derin dondurucuya
koyuyorsunuz. Böylece istediğiniz zaman kullanılmaya hazır, kurumuş, tıkır
tıkır olmuş bayat ekmek maydanoz karışımınız oluyor.
Anne köftesi tarifi
için önemli bir ipucu da sarımsaktır. Sarımsak köftenize lezzet verir.
Malzemeler:
500 gr kıyma
1/2 bağ maydanoz
2 orta boy soğan
2 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
Kimyon
4 dilim bayat ekmek içi
Hazırlanışı:
Maydanozları ince ince kıyıyoruz. Soğanı rendeliyoruz,
sarımsağı da çok ince doğradıktan sonra, havuz şeklinde açtığımız kıymanın
içine, bütün malzemeyi ekliyoruz ve hepsini yoğuruyoruz. Güzelce yoğurulduktan sonra
köfteden elimizle küçük toplar koparıp avuç içimizle bastırarak köfte şeklini
veriyoruz. İster fırında, ister tavada, ister ızgarada kızarıncaya kadar
pişiriyoruz.
Anne köftesi
hazır. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder