31 Ocak 2015 Cumartesi

Anne Köftesi Tarifi


 


Çok çeşitli köfte tarifleri, herkesin sevdiği bir köfte şekli olduğunu biliyorum. Ama dünyanın en güzel köftesi bence kızarırken çıkardığı muhteşem koku ile iştahın bütün kapılarını açan anne köftesi. Her anne köftesi anneye göre değişir tabi. Bu nedenle herkesin annesi nasıl kendine güzelse, anne köftesi de kendine güzeldir. Ben benim anneminkini yazacağım.

Köfte yaparken işinizi çok kolaylaştıracak ve köftenizin kıvamını ve lezzetini mükemmele yaklaştıracak bir yöntemden bahsetmek istiyorum öncelikle. Bayat ekmeklerinizi ve maydanozu rondoda çekerek iyice un haline getiriyorsunuz. Bir süre açıkta kurumaya bırakıyorsunuz ve sonra buzdolabı poşeti içinde derin dondurucuya koyuyorsunuz. Böylece istediğiniz zaman kullanılmaya hazır, kurumuş, tıkır tıkır olmuş bayat ekmek maydanoz karışımınız oluyor.

Anne köftesi tarifi için önemli bir ipucu da sarımsaktır. Sarımsak köftenize lezzet verir.

Malzemeler:

500 gr kıyma

1/2 bağ maydanoz

2 orta boy soğan

2 diş sarımsak

Karabiber

Tuz

Kimyon

4 dilim bayat ekmek içi

Hazırlanışı:

Maydanozları ince ince kıyıyoruz. Soğanı rendeliyoruz, sarımsağı da çok ince doğradıktan sonra, havuz şeklinde açtığımız kıymanın içine, bütün malzemeyi ekliyoruz ve hepsini yoğuruyoruz. Güzelce yoğurulduktan sonra köfteden elimizle küçük toplar koparıp avuç içimizle bastırarak köfte şeklini veriyoruz. İster fırında, ister tavada, ister ızgarada kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Anne köftesi hazır. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder