Yılların eskitemediği, her yediğimde beni annemin kabul
günlerine götüren, en sevdiğim mozaik
pastayı, vişne ve ceviz ilavesiyle yeniden yorumlamak istedim ve gerçekten
ceviz ve vişnenin çikolata ile birleşimi mükemmel oluyor. Hem de soğuk soğuk, dondurmalı
pasta gibi. Gerçekten tadına bayılacaksınız. Malzemesi az ve yapımı çok kolay
olan bu tarifi mutlaka denemenizi öneririm. Derin dondurucuda durduğu için
bozulma korkusu olmadan uzun süre bekletebilirsiniz. Çat kapı gelen misafirlere
ikram etmek için, ya da canınız tatlı bir şeyler çektiğinde çıkarıp yemeniz
için ideal bir tarif bu. Tamamen kendi yaratıcılığınıza bağlı olarak, mozaik pastayı çeşitlendirebilirsiniz.
Krokanlı, bal ve bademli, Antep fıstıklı, ya da sadece çikolatalı da
yapabilirsiniz.
Kakao ve şeker yerine ben 1 paket çikolatalı puding
kullanıyorum. Böylece her zaman aynı lezzeti elde ediyorum. Ne daha az, ne de
daha çok tatlı olmuyor. Garanti lezzet. Eğer farklı renkler ve tatlar
isterseniz, çikolatalı puding yerine, muzlu, çilekli ya da paşa gönlünüz hangi
pudingi istiyorsa, onu kullanarak, farklı lezzetler yaratabilirsiniz.
Malzemeler:
·
1 paket çifte kavrulmuş pötibör bisküvi
·
1 paket kakaolu pötibör bisküvi
·
1 paket çikolatalı puding
·
½ paket margarin
·
3 yumurta
·
½ su bardağı ceviz
·
300 gr çekirdeksiz vişne ( dondurulmuş vişne
kullanabilirsiniz)
·
150 gr bitter çikolata ( Bitter çikolata daha yumuşak bir kıvam ve
ekstra çikolata lezzeti veriyor. Ama eğer çikolatanız yoksa puding renk ve
çikolata lezzetini yeterince sağlıyor. Çikolatasız da son derece lezzetli
oluyor.)
Hazırlanışı:
Bitter çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Margarini de bir
tavada eritip, biraz soğumaya bırakıyoruz. Eğer sıcak olarak dökerseniz
yumurtalar pişebilir, Bu yüzden margarinin fazla sıcak olmaması lazım. Bir
kabın içinde bütün bisküvileri kırıyoruz. (Yoğururken de parçalanacakları için
bisküvileri çok küçültmenize gerek yok. Toz olması iyi olmaz.) Ortasını havuz
gibi açıp, yumurtaları, margarini, pudingi ve erimiş çikolatayı ekliyoruz.
Güzelce yoğuruyoruz. Pudingin içindeki şekerin kıtır kıtır kalmaması için çok
iyi yoğurmak gerekiyor. Bütün malzemeler iyice birbirinin içine geçip ıslak ve
yapışkan bir hamur elde etmişsek, cevizleri ve vişneyi de ekliyoruz. Buradan
sonra, fazla bastırmadan, vişneleri ezmeden hafif ve az bir yoğurma ile ceviz
ve vişnenin hamura işlemesini sağlıyoruz. Top halindeki hamurumuzu uzun
kesilmiş folyo kağıdının ortasına koyup, elimizle piramit şeklini veriyoruz.
Folyoyla sardığımız mozaik pastayı
derin dondurucuya koyuyoruz. 5-6 saat sonra yenebilir hale geliyor fakat bir
gün sonra çok daha iyi donmuş bir pasta elde ediyorsunuz.
Not: 1,5 paketten fazla bisküvi kullanmayın. Çünkü sert ve
tıkız bir pasta oluyor.
Vişneli ve cevizli
mozaik pastanız hazır. Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder