Ev yapımı tazecik kakaolu
bisküvilerin fırından çıkmak üzereyken etrafı saran kokusu, hepimizi
çocukluğun güzel hatıralarına götürür. Ne yazık ki, bu koku artık eskisi kadar
fazla evi sarmıyor. Çocuklar hazır ürünlerin, hiçbir kokusu olmayan yavan
tadından fazlasını pek bilmiyor. Umarım şimdi vereceğim bu çok kolay kakaolu bisküvi tarifi sayesinde, bir
yerlerde birkaç çocuk sevinir ve yıllar sonra, benim gibi bu kokuyu her
duyduğunda annesini ve onun mis gibi kokan kakaolu
bisküvilerini hatırlar.
Malzemeler:
·
2 su bardağı un
·
4 çorba kaşığı nişasta
·
Bir buçuk su bardağı kakao
·
1 su bardağı pudraşekeri
·
Bir tutam tuz
·
1 adet yumurta
·
5 çorba kaşığı süt
·
4 çorba kaşığı margarin
·
1 paket vanilya
Hazırlanışı:
Derin bir kabın içerisinde, Un, nişasta, kakao, pudraşekeri
ve tuzu karıştırıyoruz. Ortasını havuz gibi açıp, Yumurta, süt, margarin ve
vanilyayı ilave edin ve yoğurun. Sert bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Hamuru
Alüminyum folyoya sararak, buzdolabında en az 20 dakika bekletin (hamuru
önceden de hazırlayabilirsiniz, ya da bir kısmını dondurucuda bekletip,
istediğiniz zaman çıkarıp, birkaç dakika çözülüp yumuşadıktan sonra keserek
pişirebilirsiniz). Daha sonra açıp, kalıpla dilediğiniz şekilde kesin. Yağlı
kağıt yaydığınız tepsiye dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana
kadar 10-15 dakika pişirin.
Kakaolu
bisküvileriniz hazır.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder