5 Mart 2019 Salı

Çin Usulü Wonton Çorbası



Çin Usulü Wonton Çorbası Malzemeler:
  • 2 kahve fincanı un


  • 1 adet yumurta


  • Yarım kahve fincanı su


  • 1 çay kaşığı tuz





Çin Usulü Wonton Çorbası Sosu için:


  • 2 çorba kaşığı susam yağı

  • 2 diş sarımsak

  • 10 su bardağı tavuk suyu

  • 1 çorba kaşığı soya sosu

  • 5 su bardağı su





Çin Usulü Wonton Çorbası İç harcı için:


  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ

  • 400 gram dana kıyma


  • 1 çorba kaşığı susam yağı

  • 2 diş sarımsak

  • 1 çorba kaşığı toz zencefil

  • 2 çorba kaşığı soya sosu





Çin Usulü Wonton Çorbası Servis Ederken: 
  • 4 dal kıyılmış taze soğan

Çin Usulü Wonton Çorbası Hazırlanışı: 

  • Un, su, yumurt ve tuzu yoğurarak, elde ettiğiniz kulak memesi kıvamındaki hamuru,  çok ince olmayacak şekilde  merdane ile açın ve  3x3 cm'lik kareler halinde kesin. 
  • Çin uzulü wonton çorbasının sosu için, tüm sos malzemesini ayrı bir yerde yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. 
  • İç harcın , tüm harç malzemesini kızgın yağda soteleyip, soğumaya bırakın. 
  • Hamurların ortalarına harçtan pay edip, uçlarından kapatın. 
  • Hamurları sosun içine ekleyip, 10 dakika pişirin. 
  • Çorba kaselerine alıp, üzerine soğan serpiştirerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder