6 Haziran 2015 Cumartesi

Labneli Milföylü Borek Tarifi


Milföy hamuru derin dondurucuda muhafaza edilebildiğinden, dar vakitlerde, ani misafir baskınlarında veya ev halkına güzel bir sürpriz yapmak istediğimiz zamanlarda imdadımıza yetişen, son derece lezzetli ve pratik bir can kurtaran.

Milföy hamuru ile ister tatlı ister tuzlu pek çok pratik tarif hazırlamak tamamen yaratıcılığınıza kalmış.

Ben bugün sık sık yaptığım Labneli Milföylü Börek Tarifi vereceğim. Ama siz tarifi istediğiniz gibi zenginleştirebilirsiniz.

Labneli Milföylü Börek Malzemeleri;


  • 1 paket hazır milföy hamuru
  • 1 konserve garnitür ya da küçük küpler halinde kesilmiş havuç, patates ve bezelye karışımı
  • 200 gr labne peyniri
  • Karabiber
  • Tuz
  • Üzerine sürmek için yumurta sarısı
  • Çörekotu ya da susam
Labneli Milföylü Börek Hazırlanışı;

Labne, garnitür, tuz ve karabiberi güzelce karıştırıyoruz. Milföy hamurlarının içine karışımdan doldurup, üçgen şeklinde kapatıyoruz. Birleşme yerlerine parmağımızla bastırarak açılmamasını sağlıyoruz. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörekotu ya da susam ekiyoruz.

170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Labneli Milföylü Börek hazır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder