13 Mayıs 2015 Çarşamba

Fırında Kremalı Patates


Her neyin içine girerse onu güzelleştiren patates ile yapabileceklerinizin sonu yok.

Patates kızartması, patates yemeği, patates püresi, kumpir... Hem ucuz, hem bereketli, hem doyurucu hem besleyici hem de leziz.

İşte size çok az malzemeyle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz, kolay bir fırında kremalı patates tarifi...


Fırında Kremalı Patates Malzemeleri;


  • 3-4 adet patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 paket krema
  • taze kaşar ya da parmesan peyniri rendesi
  • tuz
  • karabiber
  • safran
  • kuru zahter
  • zeytinyağ
Fırında Kremalı Patates Hazırlanışı;

Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra, yuvarlak dilimler halinde doğruyoruz. 

Tuz, karabiber, zeytinyağ, ince kıyılmış sarımsak ve safranı harmanlayıp, patatesleri güzelce bu karışıma buluyoruz ve bir borcamın içine yerleştiriyoruz. Kremayı üzerine döküyoruz ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. 

Patatesler hafif yumuşayınca peynir rendesi ile üzerini kaplıyoruz ve kuru zahter serpiştiriyoruz. Tekrar fırına veriyoruz. Kaşar peynir eriyip, yemeğin üzeri hafif kızarınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis ediyoruz.

Fırında Kremalı Patates hazır. Afiyet Olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder