26 Nisan 2015 Pazar

Kabak Mücver Tarifi



Kabak mücver tarifi oldukça kolay ve her öğünde yenebilecek, lezzetli bir tarif. 

Özellikle yaz günlerinde sigara böreği, karpuz ve mücver üçlüsü benim vazgeçilmezim.


Eğer kızartmadan uzak durmayı tercih edenlerdenseniz fırında kabak mücver tarifi daha hafif olacaktır. Yaptığınız karışımı kızartmak yerine tepsiye yayıp fırına vererek de pişirebileceğiniz kabak mücver, kısa sürede hazırlayabileceğiniz, lezzetli bir kurtarıcı olacak. Kabak mücver nasıl yapılır merek edenler için, 

İşte nefis Kabak Mücver Tarifi;

Kabak Mücver Malzemeler;

  • 3 adet kabak
  • 3 dal taze soğan
  • yarım demet dereotu
  • yarım demet maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet kuru soğan
  • taze kaşar rendesi
  • beyaz peynir
  • 1 yumurta
  • pul biber
  • tuz
  • karabiber
  • 5-6 kaşık un
Kabak Mücver Hazırlanışı;

Kabakları rendeleyip suyunu sıkıyoruz. Soğanı da rendeliyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Dereotu ve maydanozu ince kıyıyoruz ve taze soğanları da ince ince doğruyoruz. Kaşar rendesi ve ufalanmış beyaz peyniri de ekliyoruz. Kalan malzemeyi de ilave ediyoruz ve güzelce hepsini harmanlıyoruz. Fazla koyu kıvamda olmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor. 

Kabaklar bekletilirse sulanacağı için bekletmeden, bir kaşık yardımıyla alıp kızgın yağa atıyoruz. iki yüzünü de altın rengi olana kadar kızartıyoruz. Havlu peçete ile fazla yağını aldırıyoruz.

Yanında yoğurtla servis ediyoruz.

Kabak Mücver Hazır...Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder