14 Mart 2015 Cumartesi

Kuzu Etli Kuru Fasulye Tarifi


Kuru fasulyenin faydaları saymakla bitmiyor. İçeriğindeki protein ile etten eksik yanı olmayan kuru fasulye, özellikle vejetaryenler için harika bir protein  deposu.


Kemik yapısını güçlendiren kuru fasulye, kalp ve damar tıkanıklıklarını önlüyor, kötü kolesterolü düşürüyor. 


Bağırsakları çalıştırarak kabızlığı gideriyor. 


Leptin hormonu salınımını sağlayan kuru fasulye, tokluk hissi sağlayarak iştahı kontrol altına alıyor.


İçeriğindeki yoğun lif oranı sayesinde kan basıncını dengeliyor ve hipertansiyona karşı doğal bir koruyucu görevi yapıyor. Lifli gıdanın kalp krizi ölümlerini yüzde 27 azalttığı da biliniyor. 


Folik asit ve demir yönünden zengin olması nedeniyle, özellikle gebelik döneminde bebek ve anne sağlığı için kuru fasulyeyi bol bol tüketmekte fayda var.


Kuzu Etli Kuru Fasulye Malzemeler;


500 gr Kemikli kuzu eti


2 bardak kuru fasulye


1 büyük soğan


3 diş sarımsak


1 kaşık domates salçası


1 kaşık biber salçası


sıvı yağ


tuz


karabiber


Kuzu Etli Kuru Fasulye Hazırlanışı;


Etleri iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz. Bir gece önceden ıslattığımız kuru fasulyeleri 15-20 dakika kadar haşlıyoruz. Sıvı yağda pembeleştirdiğimiz soğanlara ince kıyılmış sarımsakları ekliyoruz. Salçasını da ilave ettikten sonra, haşlama suyunu süzdüğümüz fasulyeleri, etleri ve et suyunu, tuz ve karabiberini ilave ederek pişmeye bırakıyoruz.


Kuzu Etli Kuru Fasulye hazır. Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder