25 Mart 2015 Çarşamba

Hindistan Usulü Onion Bhaji Tarifi


Soğan severlerin gözdesi olacak geleneksel bir Hindistan lezzeti olan Onion Bhaji tarifi hazırladık bugün sizler için. 

Hazırlanması oldukça kolay olan bu tarif, harika bir ara sıcak. Tarator sos ya da benzeri beyaz soslarla servis edebileceğiniz Hindistan usulü Onion Bhaji Tarifini bir kez denediğinizde, vazgeçemeyeceğinizi göreceksiniz.








Onion Bhaji Malzemeler;


  • 3 Orta boy Soğan
  • 1 su bardağı nohut unu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru maydanoz
  • 1-1.5 su bardağı su

Onion Bhaji Hazırlanışı;

Soğanları halka halka kesin. Diğer bütün malzemeyi bir kabın içinde karıştırarak, bir bulamaç elde edin ve soğanları bu bulamaçla kaplayın. Nohut ununu, haşlanmış nohutu rondoda toz haline getirerek elde edebileceğiniz gibi, artık her markette bulmanın mümkün olduğu hazır nohut ununu da kullanabilirsiniz.

İyice her tarafını sosa buladığınız soğanlardan toplar yapıp avuç içinizde hafif sıkıştırarak kızgın yağda kızartın. Maydanozla süsleyerek sıcak olarak servis edin.
Hindistan Usulü Onion Bhaji hazır. Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder