9 Şubat 2015 Pazartesi

Eskişehir'in Yöresel Lezzetleri; Kuzu Sorpa Çorbası

Kuzu Sorpa Çorbası, Eskişehir yöresine ait olan ve genelde Tatar göçmenlerinin bayramda yaptıkları, severek içtikleri, buram buram nane kokusunu tüm eve yayan bir etli çorbadır. Yöresel yemek denemeyi sevenlerin mutlaka haberdar olması gereken bir lezzettir.








Kuzu Sorpa Çorbası Malzemeleri;

  • 750 gr. kuzu eti
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 adet soğan
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı ılık yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı silme un
  • Yarım demet taze soğan yaprağı (yeşil kısımları)
  • Taze nane
  • Tuz
  • Karabiber

Kuzu Sorpa Çorbası Hazırlanışı;

Tencerenin içine tereyağını, doğranmış soğanı koyalım ve kavuralım. Sonra kuşbaşı etimizi ekleyelim. Kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Kavrulan etin üzerine sıcak su ilave edelim ve kısık ateşte yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.

Diğer taraftan bir kaseye yumurtayı, yoğurdu ve unu ekleyelim, bir çırpıcı yardımıyla karıştıralım. Etin suyundan biraz karışıma ekleyelim ve azar azar tencereye karışımı dökelim. İyice karıştıralım, kaynamaya bırakalım. Kıydığımız taze soğanın yapraklarını, naneyi, tuzu ve karabiberi içine ekleyip ocağın altını kapatalım. Çorbamızı 5 dakika dinlendirelim ve sıcak sıcak nane kokusu eşliğinde çorba kasesi ile servis edelim.

Kuzu Sorpa Çorbası hazır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder