10 Şubat 2015 Salı

Karides ve Somonlu Sebze Güveç

 
 
Bugün sizlerle Turkmax Gurme kanalında yayınlanan Sedef'li Lezzetler programında izlediğim bir tarifi paylaşmak istiyorum. İsmi de görünüşü de pek fiyakalı Karides ve Somonlu Sebze Güveç'in. Ama fiyakası gözünüzü korkutmasın, zira yapımı oldukça pratik.
 
 
 
 
 
 
 





Karides ve Somonlu Sebze Güveç Malzemeler;
  • 300 gram karides
  • 2 dilim somon fileto
  • 2 adet rende patates...
  • 4 adet taze soğan
  • 200 gram haşlanmış bezelye
  • 50 gram çiğ krema
  • 50 gram tereyağı
  • 100 gram rende taze kaşar
  • 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz

Karides ve Somonlu Sebze Güveç Hazırlanışı;

Patatesleri rendeledikten sonra taze soğan, tereyağı, tuz ve karabiberle soteleyin.
Küp doğranmış somonları, karidesleri ve haşlanmış bezelyeleri de ilave ederek iyice karıştırın. Karışımı güveç ya da fırın kabına aktarın ve üzerine krema döküp, kaşar peyniri rendesi ile döşeyin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Karides ve Somonlu Sebze Güveç hazır. Afiyet Olsun...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder