9 Şubat 2015 Pazartesi

Azerbaycan'ın Yöresel Lezzetleri; Balık Levengisi Tarifi


Azerbaycan'ın güney doğu bölgesine ait olan Lenkeran ili yemek çeşitlerinin zenginliği ile, aynı zamanda çayı ve limonu ile çok meşhurdur.

Bu gün size Lenkeran mutfağının en güzel yemeklerinden biri olan balık levengisi yemeğinin tarifini vereceğim.

Balık levengisi yemeği Lenkeranda en ağır misafirler için, en özel günler için hazırlanan bir yemek çeşididir.



Balık Levengisi Malzemeleri;

  • Büyük bir mevsim balığı
  • Erik salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ceviz
Balık Levengisi Hazırlanışı;

Balık levengisini hazırlamak için büyük bir balık alınır. Temizlenir. Yıkanır. Balığa erik salçası,tuz ve karabiber karışımından yapılmış sos iyice her tarafına elle sürtülerek yedirilir. Daha sonra ceviz parçalanır. Başka bir kapta soğan da rendeden geçirilerek suyu sıkılırak atılır. (Suyu atılır) Soğanın elimizde kalan kısmını cevizle karıştırıp üzerine 1 tatlı kaşığı erik salçası,tuz ve karabiber ilave ediyoruz. Levengiyi balığın karnına doldurup 180 derecelik ısınmış fırında yaklaşık 1-1,5 saat pişiriyoruz. Yanında limon ve maydanozla servis ediyoruz.
Balık Levengisi hazır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder