31 Ocak 2015 Cumartesi

Vişneli ve Cevizli Mozaik Pasta Tarifi


 
 

Yılların eskitemediği, her yediğimde beni annemin kabul günlerine götüren, en sevdiğim mozaik pastayı, vişne ve ceviz ilavesiyle yeniden yorumlamak istedim ve gerçekten ceviz ve vişnenin çikolata ile birleşimi mükemmel oluyor. Hem de soğuk soğuk, dondurmalı pasta gibi. Gerçekten tadına bayılacaksınız. Malzemesi az ve yapımı çok kolay olan bu tarifi mutlaka denemenizi öneririm. Derin dondurucuda durduğu için bozulma korkusu olmadan uzun süre bekletebilirsiniz. Çat kapı gelen misafirlere ikram etmek için, ya da canınız tatlı bir şeyler çektiğinde çıkarıp yemeniz için ideal bir tarif bu. Tamamen kendi yaratıcılığınıza bağlı olarak, mozaik pastayı çeşitlendirebilirsiniz. Krokanlı, bal ve bademli, Antep fıstıklı, ya da sadece çikolatalı da yapabilirsiniz.

Kakao ve şeker yerine ben 1 paket çikolatalı puding kullanıyorum. Böylece her zaman aynı lezzeti elde ediyorum. Ne daha az, ne de daha çok tatlı olmuyor. Garanti lezzet. Eğer farklı renkler ve tatlar isterseniz, çikolatalı puding yerine, muzlu, çilekli ya da paşa gönlünüz hangi pudingi istiyorsa, onu kullanarak, farklı lezzetler yaratabilirsiniz.

Malzemeler:

·         1 paket çifte kavrulmuş pötibör bisküvi

·         1 paket kakaolu pötibör bisküvi

·         1 paket çikolatalı puding

·         ½ paket margarin

·         3 yumurta

·         ½ su bardağı ceviz

·         300 gr çekirdeksiz vişne ( dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz)

·         150 gr bitter çikolata  ( Bitter çikolata daha yumuşak bir kıvam ve ekstra çikolata lezzeti veriyor. Ama eğer çikolatanız yoksa puding renk ve çikolata lezzetini yeterince sağlıyor. Çikolatasız da son derece lezzetli oluyor.)

Hazırlanışı:

Bitter çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Margarini de bir tavada eritip, biraz soğumaya bırakıyoruz. Eğer sıcak olarak dökerseniz yumurtalar pişebilir, Bu yüzden margarinin fazla sıcak olmaması lazım. Bir kabın içinde bütün bisküvileri kırıyoruz. (Yoğururken de parçalanacakları için bisküvileri çok küçültmenize gerek yok. Toz olması iyi olmaz.) Ortasını havuz gibi açıp, yumurtaları, margarini, pudingi ve erimiş çikolatayı ekliyoruz. Güzelce yoğuruyoruz. Pudingin içindeki şekerin kıtır kıtır kalmaması için çok iyi yoğurmak gerekiyor. Bütün malzemeler iyice birbirinin içine geçip ıslak ve yapışkan bir hamur elde etmişsek, cevizleri ve vişneyi de ekliyoruz. Buradan sonra, fazla bastırmadan, vişneleri ezmeden hafif ve az bir yoğurma ile ceviz ve vişnenin hamura işlemesini sağlıyoruz. Top halindeki hamurumuzu uzun kesilmiş folyo kağıdının ortasına koyup, elimizle piramit şeklini veriyoruz. Folyoyla sardığımız mozaik pastayı derin dondurucuya koyuyoruz. 5-6 saat sonra yenebilir hale geliyor fakat bir gün sonra çok daha iyi donmuş bir pasta elde ediyorsunuz.

Not: 1,5 paketten fazla bisküvi kullanmayın. Çünkü sert ve tıkız bir pasta oluyor.

Vişneli ve cevizli mozaik pastanız hazır. Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder