31 Ocak 2015 Cumartesi

New York Browni Cheesecake Tarifi


   

 

 
 
 
New York Browni Cheesecake tarifi, cheesecake tarifleri içinde apayrı bir yeri olan, cheesecakelerin babası diyebileceğimiz mükemmel bir tariftir. New York Browni Cheesecake’i diğerlerinden ayıran en önemli özellik, bisküvi tabanlı değil, browni tabanlı olmasıdır.

Malzemeler:

Browni için;

·         150 gr bitter çikolata

·         1 yemek kaşığı kakao

·         1 su bardağı un

·         100 gr tereyağı

·         3 yumurta

·         1/3 su bardağı sıvı yağ

·         ¾ su bardağı şeker

·         1 paket kabartma tozu

·         1 paket vanilya

·         1 tutam tuz

Krema için;

·         1 su bardağı toz şeker

·         2 yumurta

·         1 yemek kaşığı un

·         1 yemek kaşığı nişasta

·         3 yemek kaşığı limon suyu

·         400 gr mascarpone ya da labne peyniri

Hazırlanışı:

Önce tereyağı ve bitter çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Ayrı bir yerde yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Sıvı yağı da ekliyoruz. Un, kabartma tozu, kakao, vanilya ve bir tutam tuzu da ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Erimiş çikolata- tereyağı karışımını da ekleyerek güzelce çırpıyoruz. Hazırladığımız kek karışımından 3-4 kaşık ayırıp, kalanını, kenarları güzelce yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt kaplanmış kelepçeli kalıba boşaltıyoruz.

New York Browni Cheesecake’ in kremasını hazırlamak için, Yumurta, şeker ve peyniri, şeker eriyene kadar çırpıyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyip, homojen bir karışım haline gelene kadar çırpıyoruz. Limon suyu, bu tarifin olmazsa olmazı.Limon, peynir ve çikolatanın çarpışması, resmen bir lezzet patlaması yaratıyor. 3 yemek kaşığı limon suyu ölçüsü tam geliyor. Ne az ne de çok koymamanızı tavsiye ederim. Hazırladığımız kremayı, kalıptaki kek karışımının üzerine döküyoruz. Son olarak da, ayırdığımız kakaolu karışımı üzerine şekilli bir biçimde döküp, çatalla sağa, sola çekerek süslüyoruz. Önceden ısıtılmış 160-170 derecelik fırına atıyoruz. Üzeri hafif kızarıncaya alıyoruz. İyice soğuyunca kalıptan çıkarıyoruz.

New York Browni Cheesecake hazır. Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder