31 Ocak 2015 Cumartesi

Köz Sebze Salatası


 

 
 
Közleme hem çok pratik, hem de sebzelere çok farklı bir lezzet veren, bilindik bir yöntemdir. Hazırlanması çok kolay olan köz sebze salatası, içindeki C vitamini kaynağı kırmızıbiber, yeşilbiber ve patlıcanın, kötü kolesterolü düşüren ceviz ile birleştiği son derece faydalı bir tarif. Sarımsaktan korkmuyorsanız sabah kahvaltıda bile yiyebilir, güne zinde başlayabilirsiniz. Arzuya göre sarımsak olmadan da yapılabilir ama benim şahsi tercihim her zaman sarımsaklıdan yana. Sadece sarımsağın damar tıkanıklıklarını önleyici ve antibiyotik etkilerinden dolayı değil, aynı zamanda yemeklerin lezzetini ikiye katladığı için de. Köz sebze salatasını kahvaltıda, sandviçlerin içinde, ya da her türlü et ve balık yemeğinin yanında meze olarak değerlendirebilirsiniz. 

Malzemeler: 

·         2 adet Tatlı Kırmızı Biber

·         2 adet Yeşil Köy Biberi ( Damak zevkinize göre acı, ya da tatlı veya karışık)

·         1 adet Patlıcan

·         1 diş Sarımsak

·         3 adet Ceviz

·         Yarım demet Maydanoz

·         Zeytinyağı

·         Tuz

·         Karabiber

·         Balsamik sirke

·         Nar ekşisi

Not: Sebzeleri istediğiniz miktara göre ayarlayabilirsiniz.

Hazırlanışı:

Biberler ve patlıcan közlendikten sonra, biberlerin zarları, patlıcanın da dış kabuğu soyulur. Sarımsak ve maydanoz yaprakları ile birlikte kesme tahtasına alınır. Bütün sebzeler iyice küçük parçalar haline gelip, birbiriyle harmanlanıncaya kadar burada bir bıçak yardımıyla ince ince kıyılır. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine ceviz parçaları eklenir. Balsamik, nar ekşisi, tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave edildikten sonra güzelce karıştırılır. Maydanoz yaprakları ile süslenir.

Köz sebze salatanız hazır. Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder