31 Ocak 2015 Cumartesi

Etli Nohutlu Bamya Tarifi

  
  


   

İçeriğindeki yüksek lif oranı ve zengin minerallerle bamyanın faydaları saymakla bitmez. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayan bamya, retinayı korur ve kataraktı önlemeye de yardımcı olur. Sinir sistemi üzerinde de olumlu etkileri bulunan bamya, depresyonu azaltır. İhtiva ettiği C ve K vitaminleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren bamya, kemikleri kuvvetlendirir. Bamyanın faydalarından biri de içerdiği liflerin tokluk hissi yaratması ve diyetlerde sık sık önerilen bir besin olmasıdır.

Klasik bamya tarifine eklenen nohut yemeğin besin değerini oldukça arttırır. Fosfat, Fosfor, magnezyum, demir gibi pek çok önemli mineral içeren nohut faydaları saymakla bitmeyecek bir bitkisel protein kaynağıdır.

Kırmızı et ile yemeğe katılan A ve B grubu vitaminleri, çinko ve sodyum gibi değerli minerallerle Etli Nohutlu Bamya, hem lezzetine doyamayacağınız hem de vücudunuz için çok faydalı içeriğe sahip bir tariftir.

Malzemeler:

·         500 gr kemikli kuzu eti

·         1 kilo bamya

·         1 su bardağı nohut

·         1 baş soğan

·         2 diş sarımsak

·         2 domates

·         1 kaşık salça

·         Zeytinyağı

·         Tuz

·         Karabiber

·         Kırmızıbiber

Hazırlanışı:

Kuzu eti ve nohutları, iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz. Bir tencerede soğanı ve sarımsağı zeytinyağında kavuruyoruz. İki domatesi küp keserek ya da rendeleyerek soğanlara ekliyoruz. Domatesler yumuşayınca salçayı da ekliyoruz. Eti haşladığımız suyu, etleri, nohutları ve ayıklanmış bamyaları salçalı sosa ekliyoruz. Tuzunu, karabiberini de ilave ettikten sonra pişmeye bırakıyoruz.

Not: Taze bamya yerine konserve kullanacaksınız, yemeği birleştirdikten sonra 5-10 dakika pişmesi yeterlidir.

Etli nohutlu bamyanız hazır. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder