31 Ocak 2015 Cumartesi

Et Suyuna Mercimek Çorbası Tarifi






Türk mutfağının klasik lezzetlerinden biridir mercimek çorbası. Dört aşamalı bir yemek olmasına rağmen yapımı oldukça kolay, çok lezzetli ve faydalı bir tariftir. Et suyu kullanılarak yapıldığında lezzeti ikiye katlanır. İşte size kolayca yapabileceğiniz, nefis Et suyuna mercimek çorbası tarifi;


Malzemeler:

·         1 su bardağı kırmızı mercimek

·         3-4 su bardağı et suyu

·         1 yemek kaşığı un

·         2 yemek kaşığı tereyağı

·         1 yemek kaşığı salça

·         Tuz

·         Karabiber

·         Kırmızıbiber

Hazırlanışı:

Mercimekleri bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyip, haşlanmaya bırakıyoruz. Mercimekler haşlanırken, ayrı bir tavada bir kaşık tereyağı ile unu kavuruyoruz. Unun kokusu gelince, bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz. Un tamamen soğuyunca et suyunu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Haşlanan mercimekleri Blender’dan geçiriyoruz. Üzerine et suyu karışımını ekliyoruz. Kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Bu sırada, kalan bir kaşık tereyağında salçayı eritiyoruz. En son kırmızıbiberi de ilave edip altını kapatıyoruz. Salçalı sosu, tuz ve karabiberi de yemeğe ilave ederek, bir süre kısık ateşte lezzetler birbirine geçinceye kadar kaynamaya bırakıyoruz.

Et suyuna mercimek çorbanız hazır. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder