31 Ocak 2015 Cumartesi

Dereotlu Kek Tarifi



   


 
 

Keklerin genelde tatlı olmasına alışkınız ama çeşitli sebzeler yapılabilecek tuzlu kek tarifleri de var. Dereotlu kek de bunlardan biri. Mısır unundan yapılıyor. Hazırlaması oldukça kolay ve de çok lezzetli. Yumuşak bir mısır ekmeği gibi oluyor. Balıkların yanında servis etmek için harika bir tarif. Kahvaltıda yenebilir. Beş çayında sunulabilir.

Malzemeler:

·         3 adet yumurta

·         1 su bardağı süt

·         1/2 su bardağı yoğurt

·         2 su bardağı mısır unu

·         1 paket kabartma tozu

·         1 demet dereotu

·         3/4 su bardağı sıvı yağ

·         150 gr beyaz peynir

·         Tuz

Hazırlanışı:

Dereotlu kek tarifimizi hazırlamak için, önce yumurtaları ve tuzu derin bir kabın içinde çırpıyoruz. Sırasıyla, süt, yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Mısır unu ve kabartma tozunu önce birbiriyle karıştırıp, onu da kabımıza ekliyoruz. Normal kekten daha kıvamlı bir karışım elde ediyoruz. Sıvı olursa mısır unu, katı olursa süt ekleyerek doğru kıvamı buluyoruz. (Çok katı bir hamur elde ederseniz daha sert, ekmek gibi bir kek olur. Yumuşak dokulu olursa daha yumuşak ve güzel oluyor.) Dereotunu ince ince kıyıp içine ekliyoruz. Beyaz peynirleri de karışımın içine ufalıyoruz. Tüm malzemeyi son bir kez güzelce karıştırıyoruz. İyice yağlanmış, ya da pişirme kağıdı kaplanmış tepsiye döküyoruz ve önceden 170 dereceye ayarladığımız fırında 30-35 dakika kadar pişiriyoruz.

Dereotlu kekiniz hazır. Afiyet Olsun…

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder