31 Ocak 2015 Cumartesi

Çerkez Tavuğu Tarifi



   
 



Çok lezzetli bir meze olan Çerkez tavuğu, genellikle yılbaşı, bayram gibi özel günler için hazırlanan sofralarda boy gösterdiği için, yapımı meşakkatli sanılan, oysa gayet kolay bir tariftir. Tavuğu ince ince didiklemek dışında uğraştırıcı bir tarafı yoktur. İyi bir Çerkez Tavuğu, tavuğun elle didiklenmesiyle yapılır ama buna üşeniyorsanız ya da vaktiniz darsa, bir mutfak robotu da işinizi görür.

Malzemeler:

·         1 bütün tavuk

·         3-4 dilim bayat ekmek içi

·         1 su bardağı ceviz

·         3-4 diş sarımsak

·         1 adet soğan

·         Tuz

·         Karabiber

·         Zeytinyağı

·         Kırmızıbiber

Hazırlanışı:

 

Bütün tavuğu, bir adet bütün haldeki soyulmuş soğan ile birlikte haşlıyoruz. Soğan tavuk suyuna aroma vermek için, haşlandıktan sonra soğanı kullanmıyoruz. Haşladığımız tavuğun derisini ve kemiklerini çıkararak tavuğu ince ince, lif lif olacak şekilde didiyoruz. Tavuk suyu, bayat ekmek içleri, ceviz ve sarımsağı robottan geçiriyoruz. Didilmiş tavukları, tuzu ve karabiberi ekleyerek, bütün malzemeleri güzelce harmanlıyoruz. Eğer gözünüze katı görünürse biraz daha tavuk suyu, sıvı görünürse de biraz daha ekmek içi ekleyerek doğru kıvamı bulabilirsiniz. En son zeytinyağında hafif kızdırdığımız kırmızıbiberi üzerine gezdiriyoruz.

Çerkez Tavuğunuz hazır. Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder